Wednesday, 4 November 2015

End of Chapter 3 !!!

Holla! Assalamualaikum..

Woww such a long time x update blog ni.. Dari hujung sem 2 last entry sampai sekarang hujung sem 3 baru nk update.

Ekcelli banyak kali gak terdetik kat hati nk update... Bnyk cerita sebenarnya tp asyik xde peluang je.. Internet buat hal lah, masa x free lah. Itu lah, ini lah.. Dengan lappy yg nyawa hujung2 tanduk je. Hmm

Ni pun nk cuba sekali sekala try update pakai phone. Mana tau ok ke kann..

So, sedar x sedar dh habis dh sem 3.. How time flies so fast kann. Sedar2 dah setahun setengah lebih aku kat Kolej YPJ ni..  Tinggal lagi lebih kurang setahun je then practical luar.. Urghhh


Owhh anyway username twitter n insta dh bertukar dr @adibceeray to @adbmns_  ...saje tukar anginnn katanyaa.

Mesti uolss  pelik apa tu adibceeray? Cirit kee? Hahaha.. No lah..

Actually dulu aku minat Miley Cyrus.. Mmg minat gila2.. Skrg pun still minat tp x se-obsessed mcm dulu lah. Sampai nama fb pun Adib Cyrus.. Famous sgt nama tu kat skola dulu.. Haha 😂

And 'ceeray' tu dulu dpt dr nama dia lah.. Full name dia kan Miley Ray Cyrus. And optional fb dia dulu (cee ray cyrus) . So dr situlah munculnya 'adibceeray' nan hadoooo. Hahaha

So back to the title...

Sem ni mcm2 pengalaman dpt, cnthnya first time jd MC utk event luar dgn org ramai dkt Hutan Bandar, JB.

Jd MC mmg pernah banyak kali dr zaman sekolah lagi. Tp bila dh keluar dr kawasan kolej, sampai ke org awam, its bring me to a new stage. Mula2 mcm x yakin. But then boleh je.. Mulut kepoh kannn. Nak kata apa?

Nama event ni Fit Festival 2015.. fit kerrr??? xD

My backbone (y)
Barterra Calisthenic one of our guests.
Okay,

Next, is Colloseum English Club (CEC)

This club is not just about english ok (wahh.. terus spekingg koo)

Ok club ni baru je ditubuhkan and i am like the 'second generation' for this club. Start dr last sem lagi. Buat performance kat luar2.

Tapi sem ni agak mencabar sbb kena cari org2 baru, generasi baru utk tubuhkan team choir utk perfom Majlis Convo.

Anddd.. For the first time jugak aku kena jadi CONDUCTOR! Oh sh*tzz ..tak pernah2 .

Tapi masa ni la nk amik pengalaman kan? Bila lagi 😂


And alhamdulillah dpt banyak komen positif.. Walaupunn. Hiksss


Bnyk lagi sebenarnya aktiviti sem ni tu baru dlm kolej.. Luar kolej?

First time join Jom Heboh keje sbg promoter. Pocky pulak tu.. Hahaha

And hasil dua hari kerja, mmg habisss rentung.. Kerja paling penat setakat ni i think. Masuk 7 pagi balik 11 mlm.. Pastu mula laa kaki sakit2, pening bagai. Adesss


Tp pengalaman laa and kenangan dpt member2 baru.. Semua boleh get together.

Taining sehari, kerja dua hari dh mcm kenal sebulan. Huhu.. Thanks pocky promoter!

peminat x diundang......larikkk
Ok lah rasanya tu je kot.. Nk cerita semua mmg x cukup. Update 2-3 je sbg kenangan. Mana tau nnti boleh bukak balik tgk dgn cucu.. Ehh giteww.


Ok that's all for thiss entry.. See ya bye2

No comments:

Post a Comment