Sunday, 22 November 2015

Backpack to Krabi #1

Holla! Assalamualaikum...

Tak nak ckp banyak tgk tajuk pun mesti dh tau nk cerita pasal apa..

Disebabkan panjang sgt cerita pasal perjalanan ke krabi ni n x nk bg serabut so aku terpaksa buat entry2 berasingan so senang laa korg nk baca..

Okay mula2 cerita dia mcm ni..

Air asia buat promo masa bulan 5 ke 6 x ingat so masa tu tiket flight murah. Rm60 per person ( tak beli baggage kata backpack kann xD ) . So rasa mcm teringin sgt nk pegi Krabi ni then aku ajaklaa si izzad book sekali since dh tau bila kitorg punya cuti.

Bila bincang2 so kitorg decide nk beli tiket pegi saja, balik nak naik train melalui Hatyai..

Mula2 mcm tertanya jugak.. berdua je kee..

Last2 my senior, abg syuk dpt tau plan ni n aku pun ajak je dia sekali mana tau nk ikut ke.

Mula2 dia pun x percaya sbb kitorg nk pegi berdua n dia kata 'keje gila' sbb nk main redah je kan. Tp last2 dia ikut jugak.. Tp masa tu tambang dh agak berbeza la sbb dia book last minute so around RM160 mcm tu.

14/11

So, disebabkan abg syuk stay kat Pasir Gudang, sehari sebelum flight dia dh turun KL. i pick him up at TBS pukul 6ptg then pegi KL Sentral sbb nk book tiket train utk balik nnti n terus nk pegi KLIA2.

So sesampai je di KL Sentral dgn abg syuk, tggu lagi sorg mamat ni pulak izzad then nk gerak sama2.

Mula2 nk pegi book tiket train, sampai2 kaunter dia kata dh habisss.. Adess. Rasa menyesal pulak x book oline awal2 sbb mmg terfikir nk book online je tp diorg ni x nk.. Tp akak tu kata cuba tanya kat railway Hatyai nnti mana tau ada org cancel ke. Ayat nk sedapkan hati lettew. Tp hati aku dh mcm hampa gila dh sbb tiket habis. Huhu

Then, dgn hati yg hampa terus amik bas pegi  klia2, sampai klia2 dlm pukul 9.20 PM..

terus pegi kiosk check in n print tiket... Disebabkan awal sgt mmg x boleh masuk laa kan. So tggu je mereput sampai 3.30 pagi.. aku n abg syuk sempat jugak laa round2 klia2 cari makan kejap melahapkan diri. Izzad tggu kat depan pintu masuk balai perlepasan.. jd jagar beg xD



Tepat 3.30 masuk imigresen. masih awal lagi tuu..

Mmg awal tp kang ramai pulak sbb flight pagi tu mmg pack. Tgk org pun dh mula ramai drop baggage. Confirm nk kena beratur panjang japgi. So better masuk dulu. Kih2 (tu senang backpack ni x payah nk drop2 baggage kann)


So masuk je ruang menunggu, disebabkan awal sangat sambung tido lagi sampai pukul 6.. Huahaha.


...AA Backpack To Krabi 2015...

link...

Backpack to Krabi #2 (Krabi Weekend Night Market)
Backpack to Krabi #3 (Phi Phi Island)
Backpack to Krabi #4 (Jungle Tour)
Backpack to Krabi #5 (Krabi-Hatyai)
Blanco Room and Apartment


..

No comments:

Post a Comment