Sunday, 18 August 2013

Raya Tak Hengat ! xD

Assalamualaikum n SELAMAT HARI RAYA !!!

Yeahh i know even harini dah masuk 10 syawal but it's still not too late kann.. hehe


SO.. how was your raya?? 

Mine is like erkkk..hmm agak sedih sbb aku punya wan *datuk sebelah mak baru saja meninggal dunia pada 20 ramadhan lepas..mmg sedih gilerrr sbb lebih kurang lagi seminggu je nak raya.. hmm.. :'( tak pelah dah ajal nak buat mcm mana kan..kita sedekahkan jelah al-Fatihah buat beliau..semoga roh nya tenang di sisi Allah :')

...

Okayy..let's jump into the story !

macam biasaa setiap tahun kalau beraya mesti kene buat 'road tour' kann.. mcm last year aku pergi dgn iman, bahar semua tu but this year agak lain sikit..yelaa dah diorg sume dh xde, masing2 berpisah..kann giteww...so aku join jelaa dgn classmates aku..hoho

malas nak citer panjang, so aku pendekkan..

Hari pertama, rabu mula2 beraya rumah chan kat taman kosas, lepastu patah balik setiawangsa beraya rumah Ustaz Nurol, then diorg nak hantar aku balik kat tasik tambahan...alang2 dah hantar ramai2 tuu..beraya ler sekali kann..mmg best diorg kene 'ceramah' dgn pak cik amin..ko layann jelaa..haha xD


At Chan's House.
So first day dah habis, second day pulak, hari khamis beraya rumah2 cikgu area ampang..haaa

Mula2 rumah ustazah mazora or Ummi dkt Bukit Belacan.. then solat jap dkt surau berdekatan rumah ummi n pergi pulak Taman Nirwana beraya di rumah Mama Rubyy...hoho xD

Ni part paling best ! kalau dah beraya rumah jemahh ni mmg x kan sunyi...dah laa makanan sodap2..nasi arab laa, mee bandung laa n yg best lagi die tahu kalau aku dtg mesti die buatkan tiramisu feveret aku..huahaha ! mcm last year die buat dlm bekas bentuk keranda gituu..tp tahun ni die buat dalam bekas besaaar punyaa.. haha..

lepas makan2, sembang2 bebudak ni jadi jakun jap... main dart dgn cikgu.. yelahh rumah sendiri x de dart..kannnn.. xD

rumah cikgu rubitah ni laa paling lama singgah aku rasa..dah laa dah janji dgn ustazah rosnani pulak lepastu.. dah main dart lupa diri nak pergi next house,,

so lepas je habis beraya rumah Mama Ruby, pergi rumah Ustazah Rosnani pulak..dekat2 situ jugak... rumah die x jauh dgn LRT Cempaka.. we had a best mee sup ! walaaao xD tp dh kekenyangan yg berlebihan.. so amik buat syarat jelaa..hehe


Ummi's house ;)

rumah 'Mama Ruby'
Dart champion..mampuu?
hubby mama terangkan pemarkahan main dart antarabangsa..haha xD

at rumah ustazah rosnani 

We had funn !! :D
So habis hari keduaa...masuk pulak hari ketiga, hari jumaat....lagi havoc! teruna berbaju melayu xD

Mula2 pergi  rumah cikgu Hasmiza dkt Pandan Mewah.. kebiasaan kalau first house ni mmg piranha laa kann.. selagi boleh sumbat, sumbatt lagii~ x ingat nk pegi banyak lagi rumah lepas tu.. xD

So lepas je rumah cikgu Hasmiza, proceed to rumah Cik Farida at Ukay Perdana 4.. makan laksa woii..daapp..

Lepas je rumah cikgu farida....pergi UP5 pulak, rumah Pn. Rosliza.. yg ni cikgu farida ikut sekali..alang2 nak tunjuk jalan..haha

dah sampai rumah cikgu, hujaann.. so ddk laa kat situ lepak2, main ngan kucing cikgu, agak2 nak pukul 6 mcm tu, hujan dah stop..angkat kaki pergi rumah cikgu Hasnawiah pulak dkt hulu kelang.. time tu semua muka dah kepenatan dah.. mne x penat sehari berjalan..ngekk.

Dah beraya, makan2, amik gambar puas2...dh maghrib kitorg pun balik ke istana masing..malam tu mmg x makan dahh.. kenyang gila bahabiii... 

Rumah Pn. Hasmiza :D
gelojoh nak mampuiihh -..-
at rumah cikgu farida xD


Rumah Pn Hasnawiah.. ^^

Masuk hari keempat pulak, ni mmg gile punya..pergi rumah cikgu raslida kat Kajang..

Diulangi, Kajang okay ! Naik kejung bontot aku naik motor --' jauh gilaa..

Sampai sana, jumpa pulak senior2 lama time kitorg form 1.. bangganya aku diorg still ingat aku..haha.

Habis je beraya rumah cikgu raslida, pergi Tasik Tambahan, bukan nak hantar aku balik tp nk pegi beraya rumah Tn. Haji...sampai2 je Petronas dekat rumah cikgu tu, call2 die suruh dtg lepas asar coz tetamu ramai time tuu.. so tgk jam agak lama lagi so kitorg decide pergi open house umah acap dkt Jelatek. perghh !

Pergi KL pulak dahh...dah makan2 umah acap, jam time tu dh pukul 5.20 mcm tu..gerak patah balik rumah Tn. Haji... serious aku rasa satu hari tu banyak kat atas motor je ><

Dah sampai rumah Tn Haji, makan bihun sup ! yumm ! then amik2 gambar, dah pukul 6.30 mcm tu, balikkkk.. perghhh..mmg giloo laa kann.. Raya x hengaatt.. padahal trial seminggu lepas bukak skola jee.. hikhokk





GWIYOMII !! ^O^
Sooo....that's all story about raya tahun nii...meriah x meriaahh uoll.. Hoho

Jadi, itu saja utk kali nii....so after this Fokus for SPM !! fokuss sgt xD

Wish me n friends do the best for trial akan datang,, seminggu je lagi weyhh ! n aku still mengetaip hapdet blog ni..hohoho

okay tutup laptop, bukak buku ! hehe..maybe lepas ni jarang2 kot aku update..well saidd..busy mann..haha

So Bye ! Assalamualaikum ;)