Thursday, 12 December 2013

5 IKHLAS

Holla guyssss ! Assalamualaikum ;)

actually post ni waa dh buat lama dh tp simpan je dalam draft nk tggu masa yg sesuaii untuk publish !

act. aku nk update semalam sbb tarik lawa kannn...11.12.13 kann.. tp internet lembss tahap arwah..terpaksa tangguh arini sbb nk pakai wifi tmpt keje..curlassss..

So kali nii i want to storyy abouttt...


Yeahh.. 5 Ikhlas 2013..It's actually kinda like my second family in my life

Banyak pengalaman dua tahun dr tahun 2012 kitorg lalui bersama... macam2 cerita, macam2 perangai semua ada...

Kalau nk describe sorg2 mmg payah.. so just let go through je..


This is SYAKIR, the monitor class of 5I.. *monitorshangatt.. start sama kelas dgn die dr form2, but time form3 kitorg berpisah jap, n masuk balik sama2 time form 4.. one of my close classmate, banyakk jugak benda yg kitorg kerja sama2 mcm buat group oral test, pergi pertandingan pantun, group tu, group ni..hehh. haha. SENAMROBIK! hahaha... wlpn die ni agak poyossss tahap gaban tp die ni baik hati jugaklaa sbb kalau aku mintak tolong, die mesti akan tolong...kann :p


FIRDAUS RUSDI, the Ass. errkk. lain macam plak..haha Assistant Monitor kpd si Syakir tu.. Pak Ustaz, 'Abang' No. 2 selepas Fikri, anddd apa lagi? haha.. no idea.. die ni agak pendiam jugak tp x lah sampai x bercakap.. aku suka sakat die ni kadang2..kalau aku bosan ke apa die ni laa jd mangsa aku...hahaha, nasib baik die ni penyabar..aku harap die x lupekan laa aku kalau TERlost contact ke apa ke..ehh pedot?? :P

okayy..let's turn toooo...


ZAHIRRRR! haha..si pak jongos ni pun one of my mangsa kekejian..haha ! aku kenal dgn die ni sejak darjah 1 lagi, kitorg start skola sama2, habis pun sama2.. huhu, hope lepasni xde laa nk bawak haluan masing2 sampai lupa org kat sini yee..orgnye agak lurus n bendul.. BUT ! Die ni one of Math expert dlm kelas tu tauu.. keturunan katanyaa..untunglaa, hikhik.. satu benda yg aku x tahan bila tgk die ni kalau die jelir lidah die...seriously likeee..*wtf*....hahaha.


Abang Long kita FIKRI ! gangster ni mmg paling gila dlm kelas..kalau dtg sawan die tu, kalau boleh semua org die nk bogelkan..kawan since darjah 1 jugak, pernah pindah DTHO time form 3 tp hatinya dgn Seri Ampang x nk berpisah so die balik ARBS time Form 4..haha. Best memory dgn die masa Senamrobik, 'menyerlah' sangatt.. partner oral test BM jugak, and one of my Bestfriend ! sentiasa dgn aku time happy ke sedih ke..cewahh.. Mat Rempitz nii.. ada ke patut merempit sampai ke kedah. x ke pitammm.. haha. x kisahlaa fik yg penting kau happy.! Happy2 pun ingat keselamatan diri sendiri jugak ye :p


NAQUIB ! acah2 star bola sepak negara, berangan nk jd aeril zafrel n suka buat onar ! haha.. selalunya kitorg mmg gila gila kalau die ajak keluar dgn girlpreng die tu si Eira.. nama lain die ni Ustaz Attar..idk why tp mmg awkward kan.. --' die ni kalau serious, serious sgt, kalau nk acah-acah marah aku tu pun mcm btol2 je... seram den dibuatnya.. tp bila GILA die dh sampai, nk terkencin lenjun seluar semua ada lah..tambah2 dlm kelas seni, dgn lagu Diamond nyaa...haha.. aku x kan lupakan semua tu ! Sahabat selamanya ^o^


FARIS NORDIN ! 'adik' paling bongsu dlm kelasni... Si fomfuan sial aku panggil...hahaha.. die ni paling kuat mengusik aku dm kelas. sehari x mengusik x sah..and kalau die x de aku rasa agak sunyi jugaklah.. why fomfuan? cuz die ni menjaga kulit n mengada mengalahkan fomfuan.. x boleh usik sikit chalarrr katanyaa.. well dgn muka die ala2 kebetinaan tu..hahaha.. time x boleh lupe bila lawat die kat rumah time die eksiden.. agak teruk woo... abiss semua penjagaan rapi die tu..haha.. gmbr die time 'cacat' tu still ada..buat kenangan..mne tau nk tunjuk kat anak cucu masa depan nnti...uhuk uhuk :p

GENG USTAZ..

hahaha...diorg ni kira antara murid yg agak lebih kpd keagamaan lah..that's why i call them Geng Ustaz..haha. owh pedot pun one of their members.. hahaha

AIMAN aku start kenal time form 4 cuz die masuk ARBS time form 4.. haha..aku still ingat muka die time baru2 masuk dulu...malu2 anjing..hahaha..
NAZRI pulakkk..hmm. x tau nk describe mcm mana... just teringat time pegi kem raudah kat gombak time form 4 tu...haha
AFIQ.. budak2 kelas suka kaitkan aku dgn afiq ni adik beradik ! sama ke?? x langsung kann.. wa lagi hensem.! hahaha..


GENG BARBIE

aku pun x tau nk kenapa Barbie...cikgu Cethy yg panggil nama tuu... hahahaha

Diorg ni sahaja chinese boys dlm 5 Ikhlas.. hobby mereka tidur, sembang, makan, tidur...

Kepala diorg ni si Su Zi tu lahh.. mulut die kalau berceritaaaa.. kalah mak ayam tau ! kalau boleh dgn kerusi meja semua nk diterbangkan..aku still ingat time die bercerita sampai berdiri atas kerusi..aku x tau laa ape yg die cerita sbb aku x faham..tp mmg mcm cerita die ni kalau buat movie agak laku kot..erkk..

TEE je yg antara diorg yg lain sikit sbb die agak rajin n die mix w malay boys.. x kata yg lain x mix tp Tee yg paling rapat laa.. Wong n Andrew Si or Si Chien Wei tu dewa kaki ponteng.. haha dgn kepala die si Su Zi tuu.. soo.. x berapa nk describe sgt..

ERIC...aku cuma teringat time training lagu Gangnam Style utk hari bahasa cina.. dh mcm apa daahh hahaha.. tp mmg best !


GENG MACAMRAGAM..

hahaha..x tau nk bg nama apa.. si HAIRUL or HAFIZ tu masuk ARBS dr form 1 kot tp pindah skola lain time form 4.. sedih skola sana x nk terima die so terpaksa balik ARBS.. hahaha..

FIRDAUS (A) or WATLENG.. the very quiet person ! susah nk bukak mulut..pendiam mmg pendiam..kalau die bercakap pun mcm nk kena pakai mic baru dgr..hahaha..

AKIM.. yeaaa budak paling terkenal buat lawak x jadi.. hahaha  buat lawak sendiri, gelak sendiri, *awkward situation*..sedih.. Minat dgn black metal mungkin sbb die suka nyanyi lagu yg bersuara kahak tu sepanjang masa..

NIK ! org kedua pendiam selepas FIRDAUS (A).. tp pernah maki org woo..hahahaha..agaknya die simpan2, bila sampai masa... boomm ! bluryy person

KHAIRUL...scandal HAFIZ.. haha. x tau nk describe mcm mana..pelik.. haha


VCLIP GENG !

ni pun antara budak2 paling gila dlm kelas... yg paling best setiap hari mesti ada video diorg nk buat.. video apa? aku pun x tau nk ckp video apa...pengaruh youtube kuat sgt.. haha

antara video diorg time menari GENTLEMAN kat UTM yg aku post aritu.. HARLEM SHAKE lah ape jadah lah...kadang2 dgn aku-aku terjebak sekali...diorg mmg gila lah aku ckp.. sawan dooo..haha

So the cameraman die DEDY, artists die RAIS dgn SYAZNI aka CHAN tu laa... Rais mmg aku x boleh lupa time buat video GWIYOMI ! supergila !


XDE GROUP...haha

x tau nk masukkan diorg celah mana..hahaha

HAFIZI nii agak 'nakal', kaki ponteng jgk..hehe..tp die agak better la this year better time form 4 ada si kembar, adelahh kembar tu.. die lagi worst.. so bila die sorg2...rasa kesunyian kot.. haha

HASRUL aka ACOI, idk why acoi --' kadang2 gila jugak n suka buat lawak...kalau dlm gmbr tu korg tgk ala2 ombak rindu je kann... ape lagi?? hmm.. ntah laa.. ohh aku kenal die ni start dulu kitorg sekolah rendah agama sama2..haha..

IQWAN...awkward orangnya kadang2..haha. pemegang anugerah Tokoh Sukan masa Anugerah Kokurikulum dan Sukan..lagiii....pandai main tali skipping... haha tu je kot..

OKAY...so that's all a little bit about my classmates...


oops lupe nk kenalkan...


Haaaa....ni pula ummi, mama, mak, emak, mak jah ehh..haha.. our GURU KELAS .. ustazah Sharifah Huda.. die ni caring orangnya,, sentiasa ambil berat tentang anak murid die.. kalau kelas die tu kire mcm favourite class laa.. die ni agak spoting sbb die ni mcm jiwa org muda laa... aku suka dgn cara die ni sbb... ntah.. aku mmg suka lah..haha.. never forget you ustazah!!! :D


Soo..'sedikit' gmbr2 kenangan 5 IKHLAS 2013...... hohoho..

This pix kenangan hari terakhir dgn Cikgu Cethy, guru math kitorg.. die ajar dr form 4 but sampai form5 die dpt ajar x sampai sebulan pun cuz kena transfer skola lain..huuu...sad sbb die ni one of the best teacher kat skola tu ;)



























~Behind the scene FAREWELL photoshoot...











SO THIS MY HAPPY FAMILY!! weeeeee!


alright....so sampai sini saja entry kali ni... next time x tau nk hapdet pasal apa but i will think about it :p

see yaa !! byee.... Assalamualaikumm... ^^

Friday, 15 November 2013

Updated! ((Pangkor and GRADUATION!!!))

Assalamualaikum gengzz!

woww....aku rasa ni paling lamaaaaaaaa aku tinggalkan blog ni bersawangg... tgk lah last entry je bulan ogos lepas..dh bape bulan tu x hapdet.. welll...bz nk ber-exam. peminat asyik tanya2 je dib bila nk update bila nk update.. penat tauu i nk balass.. terasa mcm retisss sgt.. *buang muntah* haha..yg penting aku rasa dh mcm x laku je blog sial ni...haha

So...actually sekarang ni pun tgh exam. blom abis lagii.. last paper 2 disember... paper paling laasssst sekali bg segala paper... mampu??! azabb wehh nk tggu...

mmg x laa nk tggu 2 dec tu baru nk update kannn..mmg sedeh tahap dewa dh blog aku ni so aku amik sikiiit je masa nk update... haha.

banyaaaakkk gila citer yg nk diceritakan sebenarnya..tp x de masa nk update. so simpan punye simpan sampai lama-lama aku pun lupaaa! yeaayy :D  mmg banyak gilaa lah. pasal pi pangkor, hari graduasi, hari tu hari ni...banyak sgt.. so nk tgk gmbr2 ke apa pi my fb or tgk kat insta jelah...haaa yg tu aku rajin menghapdet.. hehe

soo..kali ni aku bg sikit2 jelaa gmbr.. aritu, 14-16 September aku ikut trip budak2 bola skola aku gi Pengkorr. haha.. mmg best gila sbb yelaa pegi berseronok dgn kawan2.. btol2 lepas trial plak tu.. mmg lepaskan stress la kann..

so aktiviti2 die first day x de apa sgt, second day kitorg pegi snorkling, jungle tracking n ptg tu ada lawan bola pantai antara group2 la.. *wa x main bola..wa tgk pgng camera, pgng first aid je..huaha* n malam tu ada BBQ n Karaokee.. last day pulak, kitorg dibawa jln2 keliling pulau pangkor ! syokkk bebb.!

owhh..lupe nk bgtw tau.. kem yg kitorg stay tu nama dia kem raudhah ! agak jauh sikit laa dr kwsn pantai..

snorklinggg!

BBQ!
check out from our room..huhu
credit pix to Adam :D
souvenirssssss
Mini Great Wall Of China..
Galeri Pangkor


Kota Belanda..

hah! I found this store at pangkor! bapaakk la topi2 die!! nk belii but $$$ T-T

masing2 nak berangan retissss... haha
weee!! best memories eveerrr!!!


Okay done about Pangkor.

Next, 23 Oktober, Me n my friends we r officially GRADUATE from ARBS! hohoho..

This year punye graduation day mmg special, cuz we are special, so they make it special..haha. tmpt MSU Shah Alam, after majlis graduasi tu, kitorg dibawa jalaaan melawat MSU.. n yg paling best, ktorg berpeluang utk masuk Bilik Mayat, bau die mmg perghh! Then ptg, kitorg dibawa ke Pak Usu Steamboat, location pun kat Shah Alam *cehh.. dh mcm jalan2 cari makan*.. haha apa2 pun, it's the best day ever!

w Ustazah Sharifah Huda


5 Ikhlas <3





Hokaayyyy.... hmm dh tu je kot..nk update buat syarat la katekan. nnti after exam aku update lagi yee.. tu pun kalo rajin..hehe

owhh! btw, sape ada tau ada keje2 kosong partime kee yg best2 share2 sikit ehh..yelaa after spm x kan nk membongak terkangkang kat rumah je kot.. so kalau ada bgtw k.. nk pangkat boss je.. paling hanj pun supervisor..haha jk2 x)

soooo..that's all.. wa nk sambung stidoo.....ehhh studyy. exam blom abis.. banyak lagi paper kena harungi..6 more subjek to go.. wohooo! wish me luck evelibodii... boiiii.... ;)